Poklicno svetovanje na spreminjajočem se trgu dela

 

Glavni cilj projekta, programa Erasmus +, je izboljšati kakovost in učinkovitost poklicnega svetovanja v praksi. S smernicami projekta bomo motivirali nižje kvalificirane delavce / zaposlene, da bodo poiskali pomoč svetovalca za poklicno usmerjanje kot preventivni ukrep v primerih, ko bi zaradi strukturnih sprememb v podjetju lahko izgubili službo.

Glavna ciljna skupina tega projekta so učitelji / trenerji, ki želijo pridobiti dodatne kompetence pri svojem svetovalnem delu in s tem izboljšati svoje znanje pri zagotavljanju praktičnih poklicnih usmeritev za zaposlene z nizkimi osnovnimi znanji in / ali zaposlenimi, ki jim grozi izstop iz poklicnega življenja. Pridobljene kompetence in znanje bodo uporabne tudi za delo z iskalci zaposlitve, ki šele vstopajo na trg dela.

Inovativni cilj projekta je razviti nove načine uporabe najučinkovitejših pristopov obstoječih metodologij s poudarkom na izmenjavi dobre prakse in v kombinaciji s preoblikovanjem in potrjevanjem že uporabljenih orodij in / ali opisom, kako prilagajati dobro znano metodologijo na nove načine, in s tem izboljšati praktično svetovanje prej omenjenim skupinam.

 

Partnerji:

  • Fønix AS , Norveška
  • VUC Storstrøm, Danska
  • Galway and Roscommon Education & Training Board, Irska
  • CENTRO TECNOLOGICO DAS INDUSTRIAS TEXTIL E DO VESTUARIO DE PORTUGAL, Portugalska
  • STEP Institut, zavod za psihologijo dela in podjetnistvo, Slovenija
  • Ljudska univerza Ptuj, Slovenija

 

 

Vrednost projekta: 83.590 €

Trajanje projekta: 24 mesecev

 

Erasmus plus logo 

 

Več informacij in prijave

logo lup
Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
Ptuj, SI-2250
Slovenija

E-naslov: luptuj@siol.net
Telefon: 02 749 21 50
Faks: 02 749 21 53

Kontaktirajte nas...