Na vsebino

V javnem zavodu Ljudska univerza Ptuj, cenimo vašo zasebnost in si prizadevamo za skrbno varovanje vseh osebnih podatkov, katere nam posredujete ter ravnanje z njimi. Zagotavljamo vam, da bomo vaše osebne podatke zbirali, obdelovali, varovali in hranili skladno z veljavno nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu) in veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov, Uredba) ter določili te Izjave o varovanju zasebnosti (v nadaljevanju »Izjava).

Namen ta Izjave je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati. Izjavo bomo občasno tudi spreminjali, vendar vas bomo o tem obvestili pred nadaljnjimi aktivnostmi, v kolikor bi sprememba vplivala na obdelavo osebnih podatkov, že pridobljenih z vaše strani.

Zavezujemo se, da bodo zbrani osebni podatki uporabljeni v skladu s to Izjavo, da bomo varovali zaupnost vaših osebnih podatkov in da bomo zbrane podatke uporabili izključno za namene, za katere ste nam in jih posredovali in jih brez vašega izrecnega dovoljenja ne bomo razkrili nepooblaščenim tretjim osebam. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Kadarkoli nam lahko tudi posredujete vprašanje o osebnih podatkih po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

I. Podatek o upravljavcu vaših osebnih podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je javni zavod Ljudska univerza Ptuj, ki ga zastopa direktorica Mojca Volk Korošec (v nadaljnjem besedilu: LU Ptuj ali upravljavec). LU Ptuj je ena izmed organizacij na področju izobraževanja odraslih v Sloveniji. Javni zavod je v ožjem in širšem okolju že več kot 80 let prepoznaven po pestri in kakovostni ponudbi formalnih in neformalnih programov izobraževanj za vse generacije.

Naši kontaktni podatki so:

Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
2250 Ptuj

Tel.: 02 749 21 50
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
W: www.lu-ptuj.si

II. Katere vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo in za kateri namen?

LU Ptuj zbira vaše osebne podatke v naslednjih primerih:

 1. Obisk spletne strani

Ko dostopate do našega spletnega mesta, brskalnik samodejno prenese nekatere podatke na naš spletni strežnik. Razlogi za ta prenos so tehnične narave, obenem pa so podatki nujni, da vam lahko zagotovimo dostop do želenih informacij spletnega mesta. Za potrebe zagotavljanja varnosti našega informacijskega sistema v spletnem dnevniku samodejno zbiramo naslednje podatke, na katere nimate vpliva, ker so nujni za tehnično delovanje spletnega protokola ali pa nastanejo na naših strežnikih:

 1. vaš IP naslov (obvezna tehnična zahteva TCP/IP protokola),
 2. datum in čas dostopa (glede na čas na našem strežniku),
 3. časovni pas (nastavljen na našem strežniku),
 4. vsebino zahtevka – podatek o strani, ki ste jo zahtevali na našem spletnem mestu (obvezna tehnična zahteva spletnega protokola http),
 5. rezultat obdelave zahteve oziroma kodo http odgovora (določi jo naš strežnik po prejemu zahteve vašega spletnega brskalnika/odjemalca),
 6. količino prenesenih podatkov (kot jo določi naš strežnik, preden vašemu spletnemu brskalniku/odjemalcu pošlje podatke),
 7. spletni strani, ki zahteva dostop (kadar podatek pošlje brskalnik, v navodilih za uporabo spletnega brskalnika preverite, ali in kako lahko to preprečite),
 8. podatke o brskalniku, ki ga uporabljate (različica operacijskega sistema ter programske opreme brskalnika, jezikovne nastavitve in druge podatke, ki jih sporoča brskalnik glede na nastavitve, ki ste jih določili).

Brez posredovanja zgoraj navedenih tehnično obveznih podatkov, ki jih bomo zabeležili tudi v našem spletnem dnevniku, tehnično ne morete uporabljati našega spletnega mesta.

Navedene podatke bomo zbirali zaradi zagotavljanja storitev in varnosti našega spletnega mesta, omrežja in informacij, z namenom preprečiti naključne dogodke, nezakonita ali zlonamerna dejanja. Navedena obdelava, ki je potrebna zaradi naših zakonitih interesov, temelji na točki f 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (Uredba) ob smiselni uporabi preambule Uredbe (49). Osebne podatke spletnega dnevnika bomo obdelovali največ 12 mesecev, potem bomo podatke spletnega dnevnika izbrisali, če ne bomo imeli drugega zakonitega razloga za nadaljnjo obdelavo.

Privolitev za piškotke

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran.

Piškotki služijo za zagotavljanje sledljivosti in ko se naslednjič vrnete na stran preko istega brskalnika lahko le ta preveri, ali je piškotek prisoten, in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani.

Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo ali nas je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu lahko prilagodimo prikazano vsebino.

Upravljanje in brisanje piškotkov

V primeru, da se odločite spremeniti način, kako brskalnik uporablja piškotke lahko to storite s spreminjanjem nastavitev brskalnika.
Večina brskalnikov omogoča da zavrnete ali sprejmete vse piškotke, sprejmete samo določene piškotke ali pa vas vsakič vpraša ali dovolite piškotke za določeno stran ali ne.

Brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Za navodila, kako to storiti, vam predlagamo, da se poslužite pomoči v brskalniku kjer boste našli navodila za upravljanje piškotkov vašega brskalnika. 

Javnemu zavodu Ljudska univerza Ptuj, Mestni trg 2, 2250 Ptuj dovoljujem, da se moji osebni podatki zbirajo, uporabljajo in obdelujejo predvsem za naslednje tržno-komunikacijske namene: segmentacije, modeliranje, profiliranje potrošnikov, posredovanje ponudb, oglasnega materiala ter komunikacijo preko pošte, e-pošte, telefona in tekstovnih sporočil skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Moje osebne podatke lahko družba hrani in uporablja do preklica te izjave.

Piškotki za analitiko

Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Kaj so piškotki?

S klikom na gumb »V redu« potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji uporabe piškotkov v našem spletnem mestu. Kot upravljavec osebnih podatkov bomo za namen analiziranja spletnih obiskov v vaš računalnik namestili piškotke in podatke o uporabljenih piškotkih ter anonimiziran IP naslov posredovali našemu obdelovalcu Google Inc., ki je v tretji državi. Osebne podatke bomo zbirali tako dolgo, dokler boste ohranili sledilne piškotke ali največ 2 leti od vašega zadnjega obiska spletnega mesta. Z izbrisom piškotkov lahko sledenje kadarkoli prekinete. Postopek izbrisa piškotkov je opisan v navodilih za brskalnik.

Za potrebe dokazovanja seznanjenosti s pogoji uporabe piškotkov bomo v brskalnik, ki ga uporabljate, dodali naslednje piškotke z imeni »cc_adwords cc_anali, cc_chat, cc_social« , na naših strežnikih pa zbirali podatek o naslovu spletne strani, na kateri je bila dana privolitev, podatek o vašem IP naslovu, ko ste dali privolitev, in času dane privolitve. Če je bil piškotek zapisan in ima vrednost »TRUE« potem je stranka sprejela te piškotke drugače ne.

Osebne podatke, zbrane na podlagi vaše privolitve z uporabo piškotkov, bomo obdelovali največ 24 mesecev, nato jih bomo anonimizirali/izbrisali.

Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve s pomočjo piškotkov, obdelujemo na podlagi točke f 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Zbrane osebne podatke bodo obdelovali: naši zaposleni, ki skrbijo za tehnično delovanje spletnega mesta in naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov, če bo to potrebno.

 1. Naročilo na e-novice 

Obvestilo

* S klikom prijava na e-novice dovoljujem, da Ljudska univerza Ptuj do preklica hrani in obdeluje moje osebne podatke za namen spremljanja mojih aktivnosti na spletnih straneh Ljudske univerza Ptuj in mojih zanimanj z namenom zagotavljanja personaliziranih vsebin in ponudb. S prijavo na e-novice, dajem izrecno privolitev, da lahko Ljudska univerza Ptuj zgoraj vpisane osebne podatke obdeluje z namenom vodenja evidence zanimanja ter me po e-pošti ali telefonu kontaktira v zvezi z vsebino na spletnih straneh Ljudske univerza Ptuj. Pri LU Ptuj bomo z zbranimi podatki rokovali odgovorno, obenem pa nam bodo podatki v pomoč, da vas bomo obveščali o zadevah, ki vas zanimajo, kar za vas pomeni boljšo uporabniško izkušnjo. Vašo odločitev lahko spremenite kadarkoli; lahko preprosto posodobite vaše nastavitve oz. kliknete na »Odjavite se z mailing liste« ali pa nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. V primeru potrditve izrecno soglašate, da vaše podatke do preklica hranimo in obdelujemo v skladu s pogoji, ki jih najdete na naši spletni strani. Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje sporočil Ljudske univerza Ptuj z namenom nadaljnjega sodelovanja in obveščanja o naših aktivnostih in dogodkih.

Prijava

Z vašimi podatki razpolaga Ljudska univerza Ptuj, Mestni trg 2, 2250 Ptuj. Podrobnejše informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov so na voljo v obvestilu glede piškotkov.

Pri naročanju na spletne novice LU Ptuj poleg vaše IP številke obdeluje vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec ter datum in čas prijave.

LU Ptuj te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih za področje, ki ga izberete ter za posredovanje vabil na dogodke. Z uporabo personaliziranih spletnih povezav in slik, ki so sestavni del elektronskih novic, zbiramo tudi podatke o prebranih novicah in obiskanih povezavah, ki so bile objavljene v novicah, ki smo vam jih poslali.

Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa tako, da se od e-novic odjavite na naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Osebne podatke (naslov elektronske pošte) obdelujemo na podlagi posameznikove veljavne privolitve (člen 6(a) Uredbe, če ste z nami sklenili pogodbo, pa na točki f 6. člena Uredbe. Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate, da LU Ptuj vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih in dejavnostih za izbrano področje ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo Odjava ali pa se od e-novic odjavite na naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. . Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, LU Ptuj ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. LU Ptuj namreč za prijavo na novice uporablja sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki izrecno soglašajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

 1. Posredovanje Informativne prijave

Preko spletne strani LU Ptuj je mogoče posredovati informativno prijavo z namenom pridobitve informacij, prijave oziroma povpraševanja na elektronski naslov LU Ptuj ali zaposlenih na LU Ptuj. V spletnem obrazcu »Zanimam se…« je potrebno obvezno izpolniti polja: »ime in priimek«, »datum rojstva«, »občina bivanja«, »elektronski naslov«, »telefonska številka«, in »program«. Prav tako je potrebno izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam posredovali informativno prijavo preko spletnega obrazca »informativna prijava« in vpisali svoje podatke, izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, datum rojstva, občina bivanja, elektronski naslov, telefonska številka, osebno sporočilo) za namen povpraševanja, prijave oziroma pridobitve informacij (vodenja evidence udeležencev izobraževanja ali aktivnosti ter zagotavljanja korektne komunikacije) hranili v naši bazi 2 leti po tem, ko ste nam informativno prijavo posredovali in da ste seznanjeni, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo. Zahtevo za izbris podatkov lahko vedno naslovite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če ne boste označili, da soglašate s politiko zasebnosti, vaša informativna prijava na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ne bo uspešno posredovana.

LU Ptuj potrebuje vaše osebne podatke, da vam lahko odgovori na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na izobraževanje oziroma aktivnosti LU Ptuj. Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, LU Ptuj obdeluje le, če je to nujno za svoje poslovanje in shranjevanje (arhiviranje).

 1. Komunikacija preko spletnega kontaktnega obrazca (kontaktni obrazec in obrazec aplikacije

Na spletni strani LU Ptuj bo mogoče preko spletnega obrazca stopiti v stik z nami z namenom povpraševanja po storitvah ali posredovanja morebitnih vprašanj na elektronski naslov LU Ptuj. Ko v našem spletnem obrazcu izpolnite kontaktni obrazec ter izpolnite polje z osebnim sporočilom (zanimanje, pripombe ali vprašanja), je potrebno obvezno izpolniti polja: “ime in priimek”, “e-naslov” in “program”. Prav tako je potrebno izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam posredovali povpraševanje, pripombe ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke, izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov, osebno sporočilo) za namen vodenja evidence udeležencev izobraževanja ali aktivnosti ter zagotavljanja korektne komunikacije hranili v naši bazi 2 leti po tem, ko ste nam kontaktni obrazec posredovali in da ste seznanjeni, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo. Zahtevo za izbris podatkov lahko vedno naslovite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če ne boste označili, da soglašate s politiko zasebnosti, vaše povpraševanje na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali v direktno komunikacijo ne bo uspešno posredovano.

LU Ptuj potrebuje vaše osebne podatke, da vam lahko odgovori na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na izobraževanje oziroma aktivnosti LU Ptuj. Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, LU Ptuj obdeluje le, če je to nujno za svoje poslovanje in shranjevanje (arhiviranje).

III. LU Ptuj vas bo kontaktiral v naslednjih primerih:

 • če se naročite na e- novice;
 • če podate informativno prijavo preko spletne strani ter nam hkrati posredujete vaše kontaktne podatke, vam bo LU Ptuj odgovoril na vašo prijavo ter podal mnenje glede prijave. LU Ptuj vas bo kontaktiral tudi, če bo potrebno razjasniti dejansko stanje v primeru posredovane informativne prijave.

IV. Informacija, katere vaše osebne podatke obdeluje LU Ptuj

LU Ptuj vam bo na vašo zahtevo, v skladu z veljavno zakonodajo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočil vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredoval vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako vam bo LU Ptuj na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podal tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih zbira. Za namen pridobivanja potrditve, ali se v zvezi s posameznikom obdelujejo osebni podatki in posledično še ostale informacije, lahko posamezniki uporabite sledeči elektronski naslov, kamor naslovite svojo zahtevo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V. Kako, kdaj in zakaj zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke?

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, za vas ne moremo opraviti določenih storitev oziroma z nami ne morete skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani in zbrani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo vsakokrat predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

VI. Vaše osebne podatke bomo potrebovali in uporabljali za:

 1. izvajanje javne službe in javnega pooblastila, ki nam je bilo podeljeno,
 2. izvršitev in izpolnitev pogodbe, sklenjene z vami,
 3. posredovanje elektronskih obvestil in novic o dejavnostih LU Ptuj,
 4. komuniciranje z vami (po elektronski pošti, navadni pošti, telefonu ali z SMS sporočili – način komuniciranja je odvisen od kontaktnih podatkov, katere ste nam posredovali),
 5. izboljšanje naših storitev (osebne podatke uporabljamo tudi v analitične namene, prvenstveno z namenom izboljšati naše storitve in izkušnje vas, uporabnikov. Glavni cilj je optimizacija in prilagajanje naše spletne platforme vašim potrebam, zaradi česar je našo stran lažje in bolj prijetno uporabljati. Prizadevamo si, da za te analitične namene uporabljamo le psevdonimizirane ali anonimizirane podatke),
 6. za reševanje pravnih sporov, v primeru zakonsko določenih preiskav in ugotavljanja skladnosti ter za upoštevanje zahtev organov pregona.

Razen zgoraj navedenih podatkov bomo obdelovali tudi druga sporočila, ki nam jih boste poslali za izvrševanje vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Za namene spremljanja odjav in omejitev obdelave bomo zbirali datum odjave oziroma omejitve obdelave, elektronska sporočila, s katerimi ste bili obveščeni o odjavi, in druga sporočila, povezana z izvrševanjem vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

VII. Vaše pravice

V skladu z veljavno slovensko zakonodajo (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov vam LU Ptuj zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Katere pravice vam pripadajo, zavisi od okoliščin konkretne obdelave vaših podatkov, zato ni nujno, da vam v konkretnem primeru pripadajo vse od spodaj navedenih pravic.

Pravice

Kaj pomenijo?

Pravica do preklica privolitve

Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

Vašo privolitev na pošiljanje novic lahko kadarkoli brezplačno prekličete s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Preklic privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot posameznik imate od upravljavca pravico dobiti potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočimo dostop do vaših osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje) ter da vam podamo informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov idr.). Informacije v zvezi z uveljavljanjem te pravice vam bomo posredovali le v primeru, če bomo lahko preverili vašo identiteto.

Pravica do popravka

Kot posameznik imate pravico doseči, da vam omogočimo popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z vami in da vam omogočimo dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov. V ta namen imate pravico, da nam posredujete dopolnilno izjavo z ažurnimi osebnimi podatki.

Morebitne netočne podatke, ki nam jih je poslal spletni brskalnik, ki ga uporabljate, lahko v dnevniku spletnega strežnika popravimo le v primeru, če vas lahko kot posameznika zanesljivo povežemo s posameznim IP naslovom.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe)

Pravico imate doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, če obstaja eden izmed razlogov iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (npr. če podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev za obdelavo in ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti interesi, če so bili osebnih podatki obdelani nezakonito idr.).

Izbris se ne izvede, če je obdelava osebnih podatkov potrebna za:

 • izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,
 • uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
 • izdajo potrdil LU Ptuj.

Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Vaše osebne podatke, ki jih zbiramo v dnevniku spletnega strežnika, lahko izbrišemo le v primeru, če vas lahko kot posameznika zanesljivo povežemo s posameznim IP naslovom.

Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate doseči, da upravljavec omeji obdelavo vaših podatkov, če obstaja en od naslednjih primerov:
(i) če oporekate točnosti obdelave podatkov, za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov;
(ii) če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave;
(iii) če upravljavec podatkov ne potrebuje več, potrebujete pa jih vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali
(iv) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.

Če boste zahtevali omejitev iz navedenih razlogov, lahko vaše osebne podatke le še shranjujemo, vse druge vrste obdelav pa lahko izvajamo le:

•           z vašo privolitvijo,

•           za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,

•           zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali

•           zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.

Pred preklicem (torej prenehanjem) omejitve obdelave osebnih podatkov vas bomo o preklicu omejitve obvestili.

Pravico do omejitve lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot posameznik imate pravico, da prejmete vaše osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke neposredno posredujemo drugemu upravljavcu, pri čemer to velja le v primeru, če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Podatke lahko posredujemo le v primerih, če bomo lahko preverili vašo identiteto in podatke zanesljivo povezali z vami.

V primeru, ko vaših osebnih podatkov ne zbiramo na zakoniti podlagi, za katere velja pravica do prenosljivosti, prenosljivosti podatkov ne zagotavljamo.

Prenos podatkov, katere zbiramo o vaših obiskih našega spletnega mesta, lahko zahtevate le, kadar ste za dostop do spletnega mesta uporabili povezavo v elektronski pošti. Ostalih podatkov ne moremo zanesljivo povezati s posameznikom, zato zanje ne zagotavljamo prenosljivosti.

Pravica do ugovora

Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli in brezplačno ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene.

Zgoraj naštete pravice lahko uveljavljate z zahtevo, katero pošljete po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pisno po pošti na naslov: Ljudska univerza Ptuj, Mestni trg 2, 2250 Ptuj.

VIII. Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, T: 01 230 97 30, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

IX. Obdelovalci v tretji državi

Obdelovalec osebnih podatkov, ki zagotavlja tehnično delovanje sledenja s piškotki, je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA.

X. Način zagotavljanja varnosti vaših podatkov

Vaše podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naših spletnih strani, po telekomunikacijskih kanalih ali na kakršenkoli drug način, skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Osebni podatki se shranjujejo na varnih računalniških napravah in serverjih. Dostop do računalniškega sistema je mogoč le preko posamezne računalniške enote in preko osebnega gesla posameznika. Dostop do prostorov upravljavca je ustrezno zavarovan.

V primeru, da so na naših spletnih straneh objavljene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z nami, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito vaših podatkov na teh spletnih straneh. Prav tako ne moremo zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo prek elektronske pošte ali spleta, ter se s tem v zvezi ne moremo šteti za odgovorne.

XI. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Zavezujemo se, da bomo zbrane vaše osebne podatke hranili in uporabljali samo toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe poslovnega oziroma pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali naših zakonitih interesov, npr. v primeru pošiljanje elektronskih novic ali vabil na dogodke, hranimo trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave. Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi sami prenehali pošiljati naše novice) ali če tako določa zakon.

Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe še 10 let od leta izdaje računa. V tem času je obdelava podatkov omejena.

XII. Sklepno

LU Ptuj se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti LU Ptuj. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Vaša vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

XIII. Spremembe Izjave o varstvu zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da bomo Izjavo po potrebi spreminjali zaradi prilagoditve dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani ali po elektronski pošti).

Pravno obvestilo

Copyright © LU Ptuj

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh so last Ljudske univerze Ptuj (v nadaljevanju: LU Ptuj) in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez pisnega dovoljenja LU Ptuj.

LU Ptuj ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. LU Ptuj si pridržuje pravico do sprememb vsebin objavljenih na svojih spletnih straneh.

Kontakt

Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
2250 Ptuj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Tel.: 02 749 21 50

Zaposleni

direktorica

Mojca Volk
mojca.volk@lu-ptuj.si
02 749 21 52

organizatorji izobraževanj/strokovni sodelavci

Bernarda Kvas
bernarda.kvas@lu-ptuj.si
02 749 21 58

Matjaž Habjanič
matjaz.habjanic@lu-ptuj.si
02 749 21 57

Tanja Božič
tanja.bozic@lu-ptuj.si
02 749 21 54

Simona Pučko
simona.pucko@lu-ptuj.si
02 749 21 51

Janja Kafel
janja.kafel@lu-ptuj.si
02 749 21 58

Nastja Glušič
nastja.glusic@lu-ptuj.si
02 749 21 56

David Rihtarič
david.rihtaric@lu-ptuj.si
02 749 21 56

mag. Petja Janžekovič
petja.janzekovic@lu-ptuj.si
02 749 21 54

svetovalka ISIO

Mateja Hlupič
mateja.hlupic@lu-ptuj.si
02 749 21 55

vodja središča za samostojno učenje

Dušan Šilak
dusan.silak@lu-ptuj.si
02 749 21 51

tajnik v vzgoji in izobraževanju,

samostojna strokovna delavka

Vesna Vinko
vesna.vinko@lu-ptuj.si
02 749 21 50

čistilka

Zdenka Tomažič
zdenka.tomazic@lu-ptuj.si
02 749 21 50