Na vsebino

Ste utrujeni? Obupani? Naveličani vsega? Ne skrbite – tudi drugi so bili.

Danes so uspešni, srečni in - zaposleni. In to zato, ker so prišli k nam.

Ljudska univerza Ptuj.

Izobraževanje na Ljudski univerzi Ptuj

V lletu 2019 je Ljudska univerza Ptuj obeležila 80-letnico prve uradne samostojne ustanovitve, do katere je prišlo na pobudo ptujskih akademikov. Ta letnica nas uvršča med najstarejše Ljudske univerze v Sloveniji.

Veseli smo, da vsako leto v svoj program umestimo tudi kaj novega. Včasih je to kakšen zanimiv dogodek, predavanje, drugič nov slovenski ali mednarodni projekt, tretjič povečan obseg dejavnosti in širitev na popolnoma novo področje. V osemdesetih letih delovanja se je tako pri nas usposabljalo že skoraj 60.000 udeležencev, letno nas obišče tudi do 2.500 ljudi.

Razvijamo programe za osebno rast, za uspešno opravljanje poklica, omogočamo zaključek formalnega izobraževanja, skrbimo za zdravo in kvalitetno starost, spopadamo se z izzivi v Evropski skupnosti, iščemo inovativne primere dobrih praks, omogočamo magistrski študij, učenje več tujih jezikov, krepimo poznavanje sodobnih tehnologij, socialne kompetence in izobraževanje na podeželju.

Pohvalimo se lahko s povečanjem obsega dejavnosti na področje sociale in s še večjim številom zaposlenih kot v preteklih obdobjih. Tako okrepljeni si bomo še nadalje prizadevali nuditi aktualne izobraževalne programe, od neformalnih pa do akademskih, od lokalnih, pa do evropskih.

 

Ključni mejniki Ljudske univerze Ptuj.

 

Vizija

Širiti nove poti do znanja vsakomur, kadar koli in kamor koli.

Vrednote

  • znanje, strokovnost, kakovost, ugled, odgovornost
  • učinkovitost, inovativnost, drznost, ustvarjalnost
  • poštenost, strpnost, zanesljivost, spoštovanje
  • svetovljanstvo

Poslanstvo

Naše poslanstvo je izobraževanje in svetovanje odraslim. Z bogatimi izkušnjami in strokovnostjo zaposlenih želimo motivirati in spremljati naše udeležence na njihovi poti do uspeha, spodbujati in verjeti v pomembnost vseživljenjskega učenja. Ponuditi želimo široko izbiro programov, glede na trenutno povpraševanje in upoštevajoč bodoče trende.

Katalog informacij javnega značaja

 Združenja in članstva 

Child Protection Policy

Politika zaščite otrok

Več informacij in prijave

logo lup

Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
Ptuj, SI-2250
Slovenija

E-naslov: info@lu-ptuj.si
Telefon: 02 749 21 50

Kontaktirajte nas...