Na vsebino

EU OBP logoERASMUS+ 2019: EUROPEAN OPEN BADGES PLATFORM – EU-OBP

 

Vodilni partner v projektu je FUNDATIA EUROED iz Iasi-ja v Romuniji, Ljudska univerza pa sodeluje kot partner. V projekt je vključenih 8 projektnih partnerjev iz 7 evropskih držav.

Namen projekta EU-OBP je nadaljevanje prejšnjih dveh projektov Erasmus+ (Open badges in adult education in Iyot), v sodelovanju projektnih partnerjev, ki so bili vključeni že v predhodne projekte in dvema novima partnerjema iz Romunije in Cipra.

Raziskali bomo trenutno stanje v Evropskih državah o uporabi digitalnih značk, organizacijah, ki podeljujejo značke, obstoječih spletnih straneh, člankih, navodilih za uporabo in podeljevanje digitalnih značk. V  projektu bomo razvili 4 intelektualne rezultate: EU-OBP Reader (Zbirka teoretičnih člankov in publikacij o izvajanju in uporabi digitalnih značk); EU-OBP Toolkit (pregled uporabnosti in prednosti digitalnih značk,dobrih praks, ki spodbujajo vključevanje novih organizacij in osnova za spletno platformo); EU-OBP platform ( spletna platforma, ki bo vsebovala vse ugotovljene prakse podeljevanja digitalnih značk na območju EU in 500 različnih digitalnih značk za ključne in prečne kompetence); EU-OBP Gudelines (smernice za organizacije za izobraževanje odraslih, smernice za učitelje, mentorje in izobraževalce ter smernice za uporabnike – učeče se odrasle).

Projektna srečanja:

  1. Drugo srečanje – Lemesos, Ciper – April 2020
  2. Tretje srečanje – Valladolid, Španija – Oktober 2020
  3. Četrto srečanje – Le-Puy, Francija – Marec 2021
  4. Zadnje srečanje in zaključna konferenca – Ptuj, Slovenija – September 2021

 

EU OBP Picture1EU OBP Picture2

 

Povezava na E-PALE

Erasmus plus logo

 

Več informacij in prijave

logo lup
Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
Ptuj, SI-2250
Slovenija

E-naslov:  info@lu-ptuj.si 
Telefon: 02 749 21 50

Kontaktirajte nas...