Na vsebino

slow learning logo1 400pERASMUS+ 2019: SLOW LEARNING –Developing the skills of IT trainers of older people

Slow learning je nov projekt, v katerem je LUP vodilini partner. Sodeluje 5 projektnih partnerjev iz 4 EU držav.  S projektom želimo starješim nuditi nove priložnosti za socialno vključenost. Ugotovili smo namreč, da starejšim ljudem manjka komunikacijska tehnologija in potrebujejo specializirano usposabljanje trenerjev za IT. IT trenerji nimajo potrebnih znanj in kompetenc za izobraževanje starejših ljudi o novi tehnologiji. Prvo projektno srečanje je potekalo na Ptuju, 7.in 8. oktobra. Prvi intelektualni rezultat bo nabor dobrih praks v poučevanju IT starejšim v partnerskih državah in drugih državah EU. Vsak partner bo pripravil nabor treh dobrih praks iz svoje države in eno dobro prakso in drugih EU držav. Izvedli bomo intervjuje z organizacijami za izobraževanje starejših in intervjuje z učitelji IT, prav tako pa bomo podatke zbirali preko spletne ankete.

Glavni cilji se osredotočajo na boljše razumevanje pričakovanj in potreb starejših v učnih okoljih s poudarkom na usposabljanju na področju IT, izboljšano znanje in uporaba pedagoških orodij, nova tehnologija pri izobraževanju starejših, izmenjavo dobrih praks med partnerji.

Rezultati

  • Zbirka obstoječih inovativnih in učinkovitih praks in orodij za poučevanje tehnologije za starejše
  • Poklicni profil IT trenerja za starejše odrasle
  • Program usposabljanja za IT trenerje
  • Predstavitveni video za izmenjavo uspešnih praks učiteljev in starejših

Učinek

  • Ustvarjena orodja bodo ostala v okviru delovne kulture vključenih organizacij in bodo postala nov način za izvajanje strateških ukrepov, katerih namen je oblikovati poklicni profil zaposlitve za IT trenerje starejših.
  • Metode in orodja za usposabljanje bodo na voljo na spletni strani in v skupnosti ponudnikov izobraževanja in IT strokovnjakov.

SLOW LEARNING PHOTO 1SLOW LEARNING PHOTO 2

Naslednje projektno srečanje bo v juniju 2020 v mestu Patras v Grčiji.

Spletna stran projekta SLOW LEARNING

Erasmus plus logo

 

Več informacij in prijave

logo lup
Ljudska univerza Ptuj
Mestni trg 2
Ptuj, SI-2250
Slovenija

E-naslov:  info@lu-ptuj.si 
Telefon: 02 749 21 50

Kontaktirajte nas...